By: wanie naz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Thursday, 7-Feb-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
1st Day - vacation to Pangkor

dlm keta on dway nk gi lumut
alamak nampak topi jee...
aiman nangis takut mase mula2 naik feri
View all 10 photos...

Aiman tengah tunggu bot nak pegi ke Teluk Dalam Resort kat Jeti Lumut

Time naik feri plak!


Kat Tepi Pantai




Thursday, 7-Feb-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Chinese New Year vacation- Pangkor

This CNY break, kami pegi bercuti kat Pangkor.KItorang stay kat Teluk Dalam Resort. Memang best!....kitorang memang carik yg dok kat chalet....kat Teluk Dalam Resort kitorang stay kat rumah yang sebijik2. Besttt!!... makan pon sedap..kitorang dapat pakej skali ngn makan (Breakfast+lunch+dinner)... Aiman yang paling suker sebab bleh mandi swimming poool and mandi laut....heheh yang paling best carik siput kat tepi pantai...syioookk!!

Pada yang suker xtvt laut blehla sewa bot pegi snorkelling, bleh main kayak, sewa bot utk sunset view dan juga utk memancing.Kat resort ni gak bleh sewa kereta, motor dan juga basikal.Peralatan sukan juga disediakan kepada sape2 yang nak main sukan seperti bola sepak, bola tampar (pantai), tenis dan juga snooker.

Kitorang sempat sewa motor.Agak mahal gakla RM60 satu hari.Tapi memandangkan ianya agak menyeronokkan, kitorang tak kisah utk bayar.Lagipon cukupla untuk kami anak-beranak (3 org )
Kitorang ambil peluang pegi ke Pekan Pangkor yang jauhnya 7km dr resort yang kami tinggal. Agak2 dalam 20-30min perjalanan dgn kereta/motor. Kitorang jarang naik motor pegi jalan2, so inilah peluang nak mencuba. Akekeke...yang paling adventure jalan nk ke Pangkor tuh semua bukit-bukau...(mcm cerita dulu2 plak)...kiri kanan semua hutan..(sebab situ mmg kawasan hutan simpan)...jalan berbukit2....a little bit creepy la....walopon camtu kitorang redah gak!..akekeke mmg adventurelah!...aiman yang dok kat depan diamm jee...agaknya teruja kot tgk pemandangan hutan tuh (ntah2 dia takut agaknya )...kalo taim turun bukit aiman paling seronok akekekeke...siap menjerit lagi....kalo taim nk naik bukit semput jeee..akekeke taim semput je aiman mesti kata " jalannn...." hahahah dia tak tau yg motor tuh bukannya pick-up sgt akekkee...satu pengalamn barula buat kitorang... at last kitorang sampai gak kat Pekan Pangkor. Kitorang tengok mostly chinese yang stay kat sini...Patutla mase on d way pegi sana banyak anjing2 berkeliaran.... (takut gak mase tuh)...nasib baik bukan anjing liar. Dan ada juga beberapa buah kubur cina di tepi2 jalan yang kami lalu. Kalo malam mmg harusss kami tak lalu situ.... ...

Kami sempat pegi ke Pantai Pasir Bogak. Kat sini agak happening coz banyak xtvt air yang disediakan dan pengujung pon ramai. Aiman teruja sangat tengok org naik bot, especially banana bot.Tapi kitorang tak cuba sebab tak bwk baju extra.Ade yang main jet-ski, snorkeling, banana boat dan ramai gak yang dok mandi-manda.yang paling Aiman suker tgk org naik banana boat. Bila taim derang jatuh dalam air aiman mesti menjerit akekekeke....tgk sampai tak berkelip mata...teruja betull dia...Seblom balik chalet, kitorang sempat beli sedikit makanan dan minuman utk bekalan maser kat chalet nanti.Aiman ngan Baba dia sempat beli sea short.Seluar pendek untuk mandi pantai...hehehe saya hanya beli selipar jepun jee..(sbb maser pegi hanya pakai kasut).

Satu lagi yang paling syok, bila taim makan.Makanan kat resort ni memang masuk dengan selera kami (sbenarnya kitorang ni mmg tak kisah psl makan...semua makan ). Bleh makan banyak mana nk makan, boleh nk tambah banyak kali...hehe mmg sukerla....cuma yg limit nyer perut kamila....huhuh takanla nk makan sampai kembung...haruuuula .

Bila taim balik, kami (sbenarnya saya jeela hantu shopping) sempat shopping kat Lumut.Itupun beli yang mana terlihat kat situ je..memang tader nak jalan2 semua kedai....instead beli mana2 yang org order n sket utk diri sendrik.Lagipon taim tuh matahari tgh panas huhuhuh aiman pon tak bagi kerjasama (mulala nk meragam dia....) so, terpaksala make-it fast!...kalo ikut hati mmg nak shopping lagila...akekeke..okla tuh..legala baba dia...takpee maybe next week bleh pegi lagi (pegi utk shopping dahla...hehehe )

Gambar vacation tgk entry kat atas ok!


Advertorial
DIAPERS MURAH klik sini


Friday, 11-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
aiman lagi...





Advertorial
DIAPERS MURAH klik sini


Friday, 28-Dec-2007 04:50 Email | Share | | Bookmark
childrens...

Aiman with shasha and Iman



Thursday, 27-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
my auntie kawen

Majlis ni berlangsung pada bulan yang lepas...tapi gambar baru je nak load ngeh ngeh...cam biasala ek!...



[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net