By: wanie naz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 19-Oct-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
one more day...

hari ni last aku cuti sempena deepavali.best betul cuti heheheh...tapi ni la cuti yang aku hanya stay kat umah..selalunya kalo cuti mesti berjalan or balik kg...almaklumla husband aku tak dpt cuti. tapi ok gak, leh aku update fp aku ni yg dah lama aku tak 'aktifkannya'...so, menu for today is....taraaaa!! (look at the piccas)

i) kari telur
ii) sotong+bunga kubis goreng
iii) ikan goreng ..hehehe simple jee...



yang ni aku try resepi baru - Kek Lapis Keju (tapi aku tak buat lapis2, aku just campak2 je..)
so, dia jadila 'marble cheese cake'.




my cheeeezy..........



desert for today - strawberi wit choc
(sebenarnya aku nak habiskan stoberi yg masih ada dlm peti aisku itu...)



fishcake goreng oat (good for health )





resepi asal (Udang goreng oat)

Bahan-bahan ( - )
• Udang (dibersihkan dan dibuang kulit)
• Putih telur
• Tepung jagung
• Oat
• Garam
• Minyak bijan
• Minyak masak
Cara-cara
1. Udang diperap sekejap dengan minyak bijan dan garam.
2. Celup udang ke dalam putih telur dan salut dengan tepung jagung.
3. kemudian celup semula udang tadi ke dalam putih telur dan golek²kan udang ke atas oat.
4. Panaskan minyak dan goreng udang sehingga kekuningan/garing.

kredit to Yani (my resepi)


Sunday, 18-Oct-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
more moist choc.cake

 







Friday, 16-Oct-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
hari cutiku...

sek aku cuti awal utk deepavali...jumaat lagi aku dah cuti, so aiman pon ikut cuti sekali..hehe biasala tuh...pantang tgk mama dia ada kat umah. dia pon nak cuti gak... aku tader plan nak buat ape...yg ada dlm kepala aku ialah utk meng'clean'kan katilku yang penuh dengan kain baju yg belum berlipat...huhuh bzzz bee betoll..kain dah membukit atas katil..basuhnya rajin, tapi nak melipatnya ya ampunn..!..jadi tengahari tuh sambil2 kemas kain aku dok pikir gak nak masak ape utk lunch?..godek2 peti ais nampak ikan kayu (org kelantan panggil ikan ayer..).emm lehla aku buat gulai ikan ayer...pastu goreng skali...utk buat gulai, aku rebus dulu ikan ayer tu dgn asam keping+ garam.barulah ummpphh rasanya..hehe. pastu aku buat fruit jelly sebagai pencuci mulut...elok gakla taim panas2 ni...lately pon badan aku asyik rasa panass je...







Saturday, 10-Oct-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
annual lunch smkpi 2009

 
 
 
View all 14 photos...
arini semua staff smkpi attend utk annual lunch 2009 k@t Cinta Sayang Hotel kat Sg Petani.Jauh betul kitorang pergi lunch sampai ke luar negerii....pulau pinang.hehehe so enjoy the piccas ye...!





















my lucky number...and i get this (below)


Monday, 5-Oct-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
ari raya 'potluck' smkpi

 
 
 
View all 10 photos...










[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net